|| ||

Populaire emoji per land

Roestvrij Taal 17 juni 2015

Populaire emoji per land

:-) :-) :-)

In het een-na-laatste Wetenswoordigheidje vertelden we je hoe emoji de wereld veroveren. De smileys, poesjes, bloemen en pizzapunten zijn namelijk heel erg geschikt als universele taal. Daar komen we graag nog even op terug. Want wat waren we on-topic. Bovendien werden we een dag later nogal beziggehouden door aubergines …

Onthullende data
Googel ‘emoji’ en de term ‘wereldtaal’ spat van je beeldscherm. Dus een scoop hadden we niet. Wel een punt, want emoji houden de gemoederen steeds meer bezig. Een dag na ons Wetenswoordigheidje berichtte ook de NOS er nog eens over. In het kader van een onderzoek naar internationale verschillen in emoji-gebruik. Onthullend, want wat blijkt? Wij Nederlanders zijn minder nuchter dan we claimen. 

Liefde en bier
Op twee manieren welteverstaan. Wij gebruiken net zo veel hartjes en zoentjes als de romantische Fransen. Ook zijn we niet vies van alcoholische emoji. Het bierglas, twee proostende bierglazen en de martini met olijf ‘lusten’ we wel. Voor een bierland gebruiken we trouwens opvallend vaak het wijnglas. Maar de Amerikanen en Canadezen moeten zich pas echt achter de oren krabben. Want eerder kwam al naar buiten dat zij respectievelijk het vaakst de aubergine en de drol in hun berichtjes zetten.

Sexy thing
Die aubergine, daar wilden toch meer van weten. En onderzoek leerde ons dat emoji niet alleen een nieuwe global language vormen, maar ook al een tijd de taal van de (vleselijke) liefde zijn. De aubergine is door zijn fallische gestalte al enige tijd hot bij sexting … Wat kunnen we hieruit afleiden, Amerikanen?

« terug naar het overzicht