|| ||

Frisse wind

Roestvrij Taal 27 juli 2018

Frisse wind

Een frisse wind is fijn. Letterlijk en figuurlijk. Na deze snikhete hittegolf, als de eerste koelte weer je huis binnenstroomt. In je relatie, als je na een zware periode samen een weekendje naar zee gaat om uit te waaien. En ook in je teksten, die je schrijft vanuit jouw kennis en ervaring, maar die af en toe ook een nieuwe impuls kunnen gebruiken.

Bij Roestvrij Taal zijn we dol op frisse wind. Elke dag redigeren we teksten die qua leesbaarheid nog heel wat slagen te slaan hebben. Wij laten er een frisse wind door gaan. Halen de ballast weg, schrappen onnodige details, vatten helder samen en zetten de inhoud kracht bij. En we denken en schrijven vanuit de lezer. Want die wil je bereiken met je webtekst, brochure of vacature. 

Een veelvoorkomend voorbeeld is de ondernemer die zelf zijn webteksten schrijft. Logisch, denk je misschien, hij is toch degene die het meest weet over het bedrijf? Dat klopt, maar erover schrijven is toch echt een vak apart. Wanneer je over je eigen baan, passie of ervaringen schrijft, worden teksten al snel te lang. Je schrijft te veel. Geeft te veel details, te veel informatie waar de lezer eigenlijk niet op zit te wachten. Een beetje vergelijkbaar met die geschiedenisleraar vroeger op school. Die wist zó veel dat hij maar bleef uitweiden. Van een rode draad was geen sprake meer, van aandacht van de leerlingen al evenmin. Te veel informatie schrikt mensen af. 

Wil je je bedrijf, product of dienst in de spotlights zetten, dan is het slim om het schrijven aan een buitenstaander over te laten. Buitenstaanders zoals wij, van Roestvrij Taal. Want we kunnen niet alleen schrijven, maar ook hoofd- en bijzaken scheiden. En interviewen. We vragen je het hemd van het lijf zodat we jou en je bedrijf goed leren kennen. En uiteindelijk schrijven we alleen op wat écht van belang is voor jouw doelgroep. In de juiste woorden, op wervende en enthousiaste wijze. In het geval van webteksten ook zoekmachinevriendelijk uiteraard. Zo creëren we die teksten die lezen als een frisse wind. Want daar houdt iedereen van.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Snuffel eens op onze site, of neem contact op om kennis te maken. We geven graag advies.

« terug naar het overzicht