Interview met ‘onze’ Rachelle: afscheid na 6 mooie jaren

25 september 2024 door Marlon Wissing

Na 6 jaar als tekstschrijver neemt Rachelle afscheid bij Roestvrijtaal om een nieuwe uitdaging aan te gaan als bibliothecaris en taalconsulent van het DigiTaalhuis in Oss. In dit interview blikt ze terug op bijzondere momenten en haar groei als professional.

Hi Rachelle, we willen je nog even aan de tand voelen!

“Haha, spannend. Kom maar op!”

Als je terugkijkt op je tijd bij ons, welk moment zou je dan graag in een fotolijstje op je bureau zetten?

“Onze jaarlijkse curlingtraditie bij Uden on Ice! Curling is niet iets wat ik vaak doe – of goed kan – maar dat maakte het juist zo leuk. Het ligt buiten onze comfortzone en toch doet iedereen enthousiast mee. Het gaat niet zozeer om de activiteit zelf, maar om het samenzijn als team. Dat ga ik wel missen.”

Welke skills of kennis die je bij ons hebt opgedaan neem je mee naar je nieuwe baan?

“Bij Roestvrijtaal heb ik niet alleen veel geleerd over arbeidsmarktcommunicatie, maar ook om nog doelgroepgerichter te denken. In het begin vond ik het best spannend om mensen te spreken uit vakgebieden waar ik nog niks van wist. Maar inmiddels weet ik dat je je altijd kunt verplaatsen in je gesprekspartner als je de juiste vragen stelt, of dat nu een manager of een monteur is. Daarnaast neem ik ook kennis over diversiteit en inclusie mee, een thema waar we bij Roestvrijtaal heel bewust mee bezig zijn. Dat gaat me zeker helpen bij mijn nieuwe functie, bijvoorbeeld als ik werk met mensen uit verschillende culturen.”

“Ik heb hier veel geleerd. Over arbeidsmarktcommunicatie, doelgroepgericht schrijven en thema’s als diversiteit en inclusie”

Rachelle Suppers

Je speelt al 15 jaar toneel. Hoe heeft die ervaring je geholpen als tekstschrijver?

“Toneel leert je in een rol te kruipen en daar zelfvertrouwen in te krijgen. Als tekstschrijver ben je de expert, maar in het begin voelt dat soms als een rol die je speelt. Ook het improviseren is waardevol. Soms loopt een gesprek anders dan je verwacht, en dan moet je snel schakelen. Onlangs had ik een intake waarin twee teamleiders het niet eens waren over de vacaturetekst. Het gesprek nam een heel andere wending en op dat moment moest ik improviseren en als mediator optreden. Dat leer je op het toneel: vertrouwen hebben in je vermogen om situaties op te lossen.”

Als je één ding mag veranderen of toevoegen bij Roestvrijtaal, wat is dat dan?

“Ik zou het fijn vinden als we wat vaker spontane momenten met collega’s hadden. Sinds corona en omdat veel mensen parttime werken, zie je sommige collega’s maar één keer per week. Aan de ene kant is de vrijheid om thuis te werken heel fijn. Maar het zou zeker leuk zijn om elkaar wat vaker op te zoeken. Samen sparren kan heel inspirerend werken!”

En tot slot: hoe zou je werken bij Roestvrijtaal in 3 woorden samenvatten?

“Oef, lastig. Het eerste wat in me opkomt is ‘overzichtelijk’. Dat klinkt misschien gek, maar je hebt duidelijke werkdagen en weet precies wat er van je verwacht wordt. Als je vrij hebt, dan heb je ook echt vrij. Daarnaast ‘afwisselend’. Van wegenbouw tot zorg, wij schrijven overal over. En als laatste ‘verantwoordelijk’. Iedereen neemt verantwoordelijkheid, niet alleen voor het werk, maar ook voor elkaar. We lezen elkaars werk na en zorgen ervoor dat alles wat de deur uitgaat echt van topkwaliteit is.”

Dankjewel Rachelle! We wensen je veel geluk in je nieuwe baan! ☀

Marlon Wissing, tekstschrijver
Over de auteur: Marlon Wissing, tekstschrijver

Deze woordkunstenaar maak je niet gek. Heeft een paspoort vol interessante stempels én een abonnement op de bibliotheek. Inspiratie genoeg dus.